Typisch Mifratel

Waarom het contacteren van uw klanten aan een contactcenter overlaten? Heel eenvoudig. Een contactcenter is specialist in het contacteren van mensen. Klanten bellen, mailen, schrijven is onze job, dag in dag uit. Onze agenten weten er dan ook alles van. Ze krijgen voortdurend opleiding, zijn op de hoogte van wat er vandaag bij de mensen leeft en weten daardoor als geen ander hoe uw klanten te overtuigen.

ONZE AANPAK


Wij zijn u

Onze agenten zijn een verlengstuk van uw bedrijf. Dankzij een doorgedreven training kennen ze uw producten door en door. Een gesprek met onze agenten is voor uw klanten een gesprek met uw bedrijf. Exact wat het moet zijn!

Onze mensen, uw kracht

De kracht van Mifratel ligt bij zijn agenten. Zij zijn ons meest waardevolle kapitaal. Elk gesprek moet immers tot in de puntjes in orde zijn. En toch volgen onze agenten geen script. Ze leven zich ‘gewoon’ in de leefwereld van uw klanten in. Dat vraagt heel wat energie. Daarom hechten wij veel belang aan de omkadering van onze mensen. Want hoe beter zij zich voelen, hoe meer vruchten u daarvan plukt!

Interesse om ons bedrijf te bezoeken vooraleer u klant wordt? U bent van harte welkom! Contacteer Caroline, tel. 09/268 27 11 en maak een afspraak.

We contacteren uw klanten op uw maat

Nieuwe klanten maken, een afspraak inplannen, vroegere klanten terugwinnen … Onze agenten voeren de telefoongesprekken die u wilt, hoe u het wilt. Idem met de e-mails die we hen sturen. Dankzij ons flexibele technische platform kan dat contacteren bovendien zeer snel. Data die we vandaag ontvangen, zit morgen in onze database.

Van contract tot gesprek

  • U sluit een contract af
  • Uw data worden opgeladen
  • Onze agenten studeren op uw producten en uw bedrijf
  • Agent- klantencontact